lördag 30 april 2011

Matkällare

Matkällaren med nymålade väggar och nya IKEA-hyllor på plats.

Hyllor till vinsamling.

Bröllopspresenter, vin som ska lagras i fem resp tio år.


Äntligen kan jag visa lite bilder från vårt renoveringsprojekt i källaren. Vi har nämligen gjort klart matkällaren. Förra helgen fick vi hjälp av våra kära pappor att montera alla IKEA-hyllor som vi hade inhandlat några veckor tidigare.


Nu har vi plats för konserver, syltburkar och annat smarrigt som måste stå kallt. David har dessutom fått bra förvaring till sin vinsamling.

Vi har dessutom två flaskor kvar av vår bröllopspresent som vi fick av våra bästa vänner när vi gifte oss. Tanken är att de ska lagras i fem respektive tio år och öppnas på våra bröllopsdagar. Den första flaska har vi redan öppnat på vår ettårsdag och den andra, femårsflaskan ska vi öppna i november.


Innan jag kan visa mer bilder från källaren ska vi sätta upp nya lister runt fönstren i gillestugan och måla betonggolvet. Vi har köpt färg till golvet idag och jag kan avslöja att det kommer bli en mörkgrå nyans.

5 kommentarer:

  1. Så himla praktiskt med matkällare! Det blir ju väldig snyggt. Dessutom gillar jag den där idén med att öppna vinflaskor på årsdagar :) Verkligen mysigt!

    SvaraRadera
  2. Härligt med så mycket utrymme för förvaring! Och den där vinsamlingen ser spännande ut. Toppenidé att ge vin som bröllopspresent, att njuta i framtiden.
    Nu regnar det i Skåne. Riktigt behövligt efter högsommarvärmen, trädgården behöver verkligen en rotblöta nu.
    Må så gott i veckan som kommer!
    /Anna-Karin

    SvaraRadera
  3. Så underbart med en matkällare - och en så fin dessutom!! Fastnade också för idén med vinflaskor som skall öppnas på årsdagar!

    SvaraRadera
  4. Härligt med en matkällare! Och gott om plats på hyllor som ska fyllas. Nu måste du safta och sylta i sommar. Ska bli kul att få se allt ni gjort i huset. Snart blir det ju hemflytt för oss och tiden går snabbare än man tror...

    SvaraRadera
  5. Ser bra ut! Skönt att ha ordning där"

    Du, vad hette den där sidan med Kitchen Aid som du tipsade om. Den där de har maskiner som funkar för Sverige?

    Hoppas ni har en fin vecka. Ingen snö hoppas jag.
    Kram

    SvaraRadera