söndag 10 april 2011

Utflykt till IKEA i Uppsala

Omar vinställ från IKEA. Omar hyllsektion från IKEA.
Idag har vi varit på IKEA, men inte i Valbo som ni kanske trodde, utan vi fick åka till Uppsala. Det ligger dryga timmen från oss, men är så mycket större än varuhuset här i Gästrikland. Anledningen till denna extra utflykt är att vi skulle köpa delar till Omar-hyllsystem till vår lilla matkällare och de finns inte på närmare håll.


Vi har nu köpt vinställ för 144 flaskor och hyllor till sylt och andra kökssaker som måste få plats i källaren.


På grund av lite resor och besök kommer vi nog inte ha tid att sätta ihop hela inredningen på ett par veckor, men vi är i alla fall ett steg närmare ett slutresultat nu när vi har inhandlat alla delar.


Sen är det ju så att jag inte kan åka till IKEA utan att få med lite annat smått och gott, gissar att flera av er känner igen sig, så med hem i bilen kom också en ny kökspall, en lampa till gästrummet, 12 skålar och trägaljar. Det blev förvånansvärt nog inga servetter eller ljus denna gång.


Ni som undrar hur det går med vårt TV-rum i källaren kan jag rapportera att väggar och tak är färdigmålade. Nu återstår att måla och sätta upp nya fönsterlister och eventuellt målning av golvet.


Bilderna ovan har jag hämtat från IKEAs hemsida.

3 kommentarer:

  1. Haha, ja det går verkligen inte att lämna IKEA tomhänt. - Du kan ju tänka dig mitt dilemma, som är på IKEA i Älmhult nästan varje måndag... (Jobbar alldeles i närheten på måndagar, och "slinker" ofta in och äter lunch där.)
    Toppen att ni får så mycket extra förvaringsutrymme nu när ni fixar till källaren! Planen är väl att vi ska göra något liknande framöver, men det har liksom inte stått högst upp på prioriteringslistan. Dessutom har vi en riktigt skitig gammal källare, så nog drar man sig lite för att ta tag i det.
    Hoppas du får en skön söndagkväll och en bra start på veckan som kommer!
    /Anna-Karin

    SvaraRadera
  2. Att lämna IKEA utan extra saker är svårt. Nu har de öppnat ett superstort IKEA, typ störst i Sverige i min jobbstad. Så snart bilen är lagad blir det en tripp dit!
    Snyggt vinställ!

    SvaraRadera
  3. Hej kära Carro!
    Utflykt till IKEA, låter som en perfekt dag!
    Jag vet i katten när jag var på IKEA sist men det är säkert 1 1/2 år sedan, får bannimej ta mig i kragen och köra dit en dag.
    Vi har två timmars bilfärd innan vi är där så man gör det inte i en handvändning precis:(

    Vinställ för 144 flskor, nu skall ni börja samla på er vackra vinpavor med andra ord eller ni har redan ett rejält lager?

    Ha en skön fortsättning på veckan och hoppas solen lyser på dig.
    Kram
    Marianne

    SvaraRadera