onsdag 5 maj 2010

Före och efter

Nu kan jag äntligen erbjuda några före- och efterbilder från målningen i vårt hus. De rum som vi började med var vardagsrummet, sovrummet och det lilla hobbyrummet. Det är fortfarande några detaljer som inte är klara, såsom att sätta upp fönsterbrädor i vardagsrummet och spika fast nya golvlister i lillrummet och måla alla fönster och element. När detta är klart hoppas vi kunna ställa alla möbler på plats, vilket vi måste göra innan vi kan packa upp resterande flyttlådor och hänga upp lite gardiner i respektive rum.

Vardagsrummet före: Bruna tapeter, gammalt och missfärgat furutak, träfärgade golvlistor och utslitna och vattenskadade fönsterbrädor.

Vardagsrummet under arbete: Taket och golvlisterna är målade och den mörka fondväggen är vitmålad för att inte den bruna bakgrunden ska lysa igenom tapeten.

Vardagrummet efter: Tapeterna är på plats.

Sovrummet före: Gammalt furutak och brunmålade tapeter.

Sovrummet under arbete: Taket har fått vit färg.

Sovrummet klart: Vita fondväggar och gröna sidoväggar.

Hobbyrummet/kontor före: Gammalt furutak och bruna, nej jag menar, rosamålade väggar.

Hobbyrummet/kontor under arbete: Taket och fondväggarna är vitmålade och golvlistorna är borttagna.


Hobbyrummet/kontor efter: Vitt tak, vita fondväggar och gula sidoväggar.

Hoppas ni alla gillar stilen! Vårt mål är att få in mera ljus i huset. Jag kommer naturligtvis att lägga upp flera bilder när flera rum är klara och när alla möbler och gardiner kommit på plats.

6 kommentarer:

  1. Gisses!! Här jobbas det på minsann, vilken förändring, kommer garanterat bli jättefint när allt är klart!
    Kram Ulrika

    SvaraRadera
  2. Maria Sjöblommaj 05, 2010

    Vad ljust och fint det blir! Tänk vad lite färg kan göra! :-)
    /Maria

    SvaraRadera
  3. Åhhh, så roligt att få se hur det blev! Ser kanonfräscht ut på bilderna, nu får ni dunka er själva i ryggen och vara nöjda med väl utfört arbete!
    Gillar färgvalen jättemycket (men det kanske inte är så chockerande, hehe!), och visst blev rummen genast ljusare när de fick lite ny färg!

    Håller tummarna för att ditt Internet är på gång snart, så vi får dig tillbaka här ute i cyberrymden mer regelbundet igen =)

    SvaraRadera
  4. Åh, så härligt det ser ut! Så skönt för er att snart kunna packa upp mer grejor! =) Det gör verkligen stor skillnad att måla gamla furutak - vi har gjort detsamma i de rum där just de taken sitter kvar och ångrar oss inte för en sekund ;-)

    SvaraRadera
  5. Vilken skillnad! Så mycket ljusare och det ser jättefint ut. Måste kännas bra att allt slit har gett resultat:)

    Tapeten i vardagsrummet ser superfin ut. Bra val!

    Kram

    SvaraRadera
  6. Jättefint! Vad flitiga ni har varit.
    En vitt-i-vitt tapet med glansigt mönster ger ju ännu mer ljus, titta i nya "Eco White" om ni vill ha fler såna tapeter.Det blir ju snyggt att måla med vitt i "olika glanser" också t.ex högblanka lister till matt vägg.

    SvaraRadera