torsdag 9 september 2010

Walk in closet

Tom och opraktisk vindsgarderob.

Såpaskurad och nya stänger längs snedtaket.

Antonius trådbackar.

Alla kläder på plats i vindsgarderoben.

Detta med "walk in closet" är ju knappast någon nytt påfynd trots det utlandsklingade namnet. Tidigare sa man helt enkelt bara vindsgarderob!

Skämt åsido, nu har vi äntligen fått ordning på våra garderober på övervåningen så att vi kunde packa upp de sista flyttkartongerna med kläder. Det har varit kanska rörigt bland dem sedan vi flyttade in i huset. När jag skulle ta på mig något plagg fick ibland både jag och David leta runt bland alla lådor innan vi hittade på det. Men nu är det alltså bättre ordning.

Först städade vi ut garderoben ordentligt genom att dammsuga och såpaskura golvet. Sedan byggde vi ihop och ställde in Antonius trådbackar (från IKEA), slutligen monterade vi en stång i snedtaket för kläder som hänger på galjar.

Vi har fyra vindsgarderober men hittills har vi organiserat två, en till mig och en till David, så det finns fortfarande gott om plats för mera kläder...

4 kommentarer:

  1. Vilken dröm att ha fyra sådana garderobsutrymmen!
    Känner igen det där med nedpackade kläder, - här på Solhäll slåss vi som bäst om en ynka garderob, så mycket ligger fortfarande nedpackat i flyttkartonger. Vi har i och för sig satt klädstänger direkt ute på råvinden som extra klädförvaring, men där kan man ju inte förvara vad som helst. Än så länge har det funkat oväntat OK, men nu börjar det ju bli dags att ta fram höstkläderna. Om man kan hitta dem...
    Ha en riktigt skön helg!

    SvaraRadera
  2. Garderober kan man ju aldrig få för många av! Snyggt och prydligt! Så ser det tyvärr inte ut hos oss...

    SvaraRadera
  3. Oj, vilken skillnad det blev! Riktigt smart lösning =) Och vilken lyx att ha fyra exemplar!! Garderober har vi verkligen ont av, så en sådan lösning hade varit en dröm! Trådbacka från IKEA är underbart att ha! I vår hall har vi en stor skjutgarderob och bakom dörrarna är det trådbackar från golv till tak, vägg till vägg, och så är de märkta med innehållet. Var sak har verkligen fått sin bestämda plats och jag älskar att kunna ha det så organiserat! Vill inte ens tänka tanken på hur rörigt det hade varit utan alla dessa trådbackar ;-)

    SvaraRadera
  4. Hej
    Jag bara måste få fråga var du köpt de klädstängerna som hänger utefter snedtaket? Precis sådana som jag är ute efter men hittar de inte någonstans.

    /Lena Wallengren

    SvaraRadera