söndag 18 juli 2010

Husrenovering, etapp 2

Inplastade fönster för att skydda mot oinbjudna gäster.

David förbereder fönstermålningen.

Gamla inbyggda garderober i gästrummet.

Blå- och guldfärgad tapet i gästrummet.

Garderoben är ett minne blott och tapeten är nedriven.
Nu när Davids har sin semester (och det har varit mellan 30 och 35 grader varmt) har vi passat på starta nästa etapp i vårt renoveringsprojekt. Tanken är att vi ska hinna med både fönster och gästrummet under tre veckor.

Men jag ser redan vår begränsning, vi kommer inte ta alla fönster i år, även om de alla skulle må bra av lite ny färg. Vi har därför valt att måla de tre största i vardagsrummet och sparat de lite mindre och "roliga" till senare tillfälle. Vi började med att slipa och tvätta fönsterbågarna innan vi oljade in dem med Beckers grundolja, som ska fungera som en slags inpregnering. Sedan strök vi på ett lager med Beckers trägrund, innan vi avslutade med två lager med Beckers fönsterfärg, vit halv blank.

I gästrummet har vi dragit ner tapeterna från väggen och rivit ut en gammal garderob. Vi kommer att sätta målarfilt över de flesta väggarna och sedan måla dem vita, sedan lutar det mot att vi sätter tapeter på den fjärde väggen som ska bryta av mot allt det vita. Där garderoben stod kommer vi att bygga/ställa in en ny, mest troligt en från IKEA.

Nu är vi lite sugna på att riva ner det fula innertaket, som består av någon skruttig träfiberskiva. Vi tror det är trä under men frågan är hur välbevarat det är eller om det är så illa att vi måste sätta upp nytt tak.

Imorgon kommer i alla fall min mamma och pappa upp och de ska hjälpa oss att fixa. Mamma får sköta markservicen och pappa hjälpa till med målning och tapetsering.

2 kommentarer:

  1. Lycka till med etapp 2! Det är ju verkligen guld värt att få hjälp, och speciellt med marktjänsten:)

    SvaraRadera
  2. Å, vad bra med en lektion i fönstermålning! - Precis just det som står först på husfixaragendan här på Solhäll. Vi har lite svårt att få tummarna ur, bara... Fast med tanke på den rådande värmen är det ju en bra tid om man ska vara fönsterlösa ett tag. Vi funderar allvarligt på att låta en glasmästare kitta om rutorna, - vi testade kittandets ädla konst i samband med att vi renoverade glasverandan, och det var verkligen inte så lätt som det verkade...

    Ska bli spännande att få se bilder från gästrummet när det är klart.
    Lycka till med fixandet!

    /Anna-Karin

    SvaraRadera