fredag 9 juli 2010

Sommarbakelse

Igår hade vi goda vänner över på sommarfika, då bakade jag denna smarriga sommarbakelse. Den består av en skiva klassisk rulltårta med jordgubbssylt som jag toppade med vispad grädde och färska jordgubbar, så enkelt och så gott. Jag har skrivit ner receptet nedan, men det bästa är att använda det recept på rulltårta som ni brukar göra och känner er bekväma med.

Imorgon kommer en gammal god vän till David hit, vi ska bland annat bjuda på lite grillad mat som vi inte har bestämt vad det blir ännu. MEN en sak är klart, till efterrätt kommer vi servera Carros sommarbakelse.

Carros sommarbakelse

Rulltårta
2 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
valfri sylt till fyllning

Topping
vispad grädde
färska jordgubbar

Börja med att slå på ugnen på 250 grader och lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Fortsätt med att vispa ägg och socker ljust och pösigt. Vänd sedan försiktigt ner mjöl och bakpulver (vispa inte).

Bred ut smeten på bakplåtpappret och baka kakan i ugnen i 4-5 minuter.

Medan kakan bakas i ugnen lägg ut ett nytt bakplåtspapper och strö över socker. När kakan är klar i ugnen vänd över kakan på det nya pappret.

Bred på sylten och rulla sedan ihop kakan som en rulltårta.

När den har svalnat och dags att servera, skär rulltårtan i lagom tjocka skivor och lägg upp på serveringsfat. Toppa kakan med vispad grädde och dekorera med färska jordgubbar.

Ha en riktig trevlig helg!

1 kommentar: