fredag 23 juli 2010

Och fram kom ett vackert furutak

Som jag skrev i förra inläggen stod vi i valet och kvalet om vi skulle våga riva ner det befintliga innertaket i gästrummet som bestod av träfiberskivor. Nu kan jag berätta att vi tog risken...

Och vi ångrar det verkligen inte, under fanns, precis som vi hoppades, ett vackert furutak.
När vi rivit ner träfiberskivorna, så hittade vi en spännpapp som var fastspikad med cirka en trillion små nubb, men min flitiga man David bet ihop och plockade ner var enda en. När taket var rent från alla spik och papp tvättade vi alla brädor med målartvätt innan vi strök på schellack på alla kvistar för att förhindra att de slår igenom målarfärgen efter ett par år.

När schellacken hade torkat målade vi takbrädorna med två lager av Beckers Panelgrund innan vi gjorde en tredje och slutlig strykning med Beckers Elegant Aqua Lackfärg (vit, matt).


Tänk vad härligt och fint det kan bli om man ibland vågar ta lite risker och lägga ner lite tid på målningen. Jag kommer att lägga ut bilder på slutresultatet när alla väggar är klara och garderoben är på plats.

5 kommentarer:

  1. Yay, vilken lycka! - Ibland lönar det sig att vara modig. Gästrummet kommer att bli hur fint som helst!

    Fönstermålning, ja... Inser att det kommer bli ett ganska omständligt projekt, eftersom fönstren måste vara avlyfta och eftersom både grundmålning och slutstrykning kommer att kräva x antal timmar i torktid. Törs man åka hemifrån när man bara har plast för fönstren? Kanske bäst att vi tar det i omgångar. Hur gjorde ni?

    Må så gott!
    /Anna-Karin

    SvaraRadera
  2. Spännande! Skall bli kul att se bilder sedan =) Vilken tur att ni tog ner taket - vitmålade furutak är verkligen charmiga och vackra, om du frågar mig ;-) Stort lycka till med era projekt!!

    SvaraRadera
  3. Vilken tur att ni vågade:). Ska bli kul att se det slutliga resultatet.

    SvaraRadera
  4. Jättefint!
    Ni har verkligen gjort allt "rätt" med målningen av taket, men vilket jobb med alla nubb.
    Ska bli roligt att se rummet när det är färdigt.

    SvaraRadera