tisdag 27 juli 2010

Tre lådor i sommar

Vår gamla postlåda.

Vår nya postlåda.

Bag in Box, De Bortoli.

Detta inlägg ska handla om tre olika lådor, en gammal, en ny och slutligen en drickbar...

När vi flyttade in i vårt hus satt en gammal postlåda uppe på staketet som går runt vår tomt. Den var långt ifrån optimal, bland annat var den liten och det läckte in regnvatten så att posten blev blöt. Nu har vi köpt en ny, en riktigt stor och låsbar, vilket är bra om man inte kan tömma den på ett par dagar. Vi har ställt den på plats men nu måste ett stativ gjutas fast i marken.

Den tredje lådan vi har haft glädje av i sommar är vår Bag in Box med De Bortoli Shiraz, ett rosévin från Australien. Jag kan verkligen rekommendera detta supergoda och läskande vin, fem solar får det av mig. När det varit så hett och David har haft semester har vi passat på att njuta av ett kallt glas på altanen efter en dag med ett hårt slitande renoveringsarbete.

4 kommentarer:

  1. Tack för tipset! Vad ni jobbar och sliter, såg i inlägget nedan att ni fixar taket i gästrummet, så snyggt det blir!!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Kul tema för ett inlägg, Carro! Inser finessen med en rejäl brevlåda om man inte är hemma på ett par dagar. När Solhäll fortfarande var vår fritidsbostad satte vi upp en helt vanlig traditionell postlåda, eftersom vi fick post så sällan, men frågan är om den kommer funka i längden...

    Rosévin är inte så dumt i sommarvärmen, - vi har dock mest kört på välkyld Corona-öl den här semestern. Finfint efter hårt arbete i trädgården!

    SvaraRadera
  3. Jag tycker ju annars att er gamla postlåda är rätt fin i sitt ursprungliga skick, men praktisk ja det kanske den inte är och det måste ju ändå gå före.
    Tack för vintipset, är ju aldrig fel, alltid svårt att välja tycker jag... man vill ju prova lite olika, själv njuter jag just nu av ett glas rött. Skål!

    SvaraRadera
  4. Hm, synd att den gamla läckte in, tyckte också den var jättefin =O) Fast den nya är ju både snygg och praktisk.

    SvaraRadera