lördag 21 augusti 2010

Mazarinbakelse


När vi skulle på semester frågade jag min goda vän M om hon kunde tänka sig att hjälpa oss att vattna blommorna medan vi var borta. För att visa min tacksamhet bakade jag här om dagen mazarinbakelser till henne och hennes familj.


Jag bakade efter Leilas recept på mazarintårta, men bakade ut dem i muffinsformar istället. Det funkade superbra. Sedan toppade jag "muffisen" med vispad grädde och björnbär. På bilden har jag dock använt blåbär.

Leilas mazarintårta

150 g mjukt smör
300 g mandelmassa
3 st ekologiska ägg
0,5 dl vetemjöl
smör till formen
2 dl vispgrädde
1 l färska bär till garnering
Florsocker att pudra på bären innan servering


Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.

Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.

Tillsätt ett ägg i taget under vispning, rör till sist i mjölet för hand.

Smörj och bröa en kakform, ca 20 cm diameter, med löstagbar botten. Fyll formen och grädda kakan i cirka 20 - 25 minuter. Låt kakan svalna.

Vispa grädden och bred ut den på toppen på kakan, garnera med färska bär och avsluta med att pudra över florsocker just innan servering.

3 kommentarer:

  1. Jag kan oxå vara blomvakt, bara säg till så kommer jag som ett skott:)))
    Jag som älskar mazariner och dina såg ljuvliga ut!!!
    Jag har kopierat receptet och nu läggs det i min receptbank.., tack!
    Kram till dig
    Marianne

    SvaraRadera
  2. Men jösses vad gott! Och jag som har "sockerförbud" ett tag framöver. Nu kommer jag att drömma om denna skapelse ju :) Måste verklihgen testa!

    SvaraRadera
  3. Mon Dieu, så gott! Och vilken strålande idé att baka dem i muffinsform! Jag är själv väldigt förtjust i Leilas recept och kan läsa hennes böcker bara av ren njutning. - Rena pornografin för en gottegris som jag!

    Hoppas du får en bra start på den nya veckan! (Hur går det med jobbsök och så? Hmm, jag ska precis ge mig ut på jobbsökarmarknaden, efter 14 års tjänst på samma ställe. Lite läskigt är det allt...)

    /Anna-Karin

    SvaraRadera