söndag 30 januari 2011

Braskamin och vedbärare

Ved i grön plasthink.

David bär en låda med ved.

Vi har en braskamin som sitter inmonterad i vår gamla öppna spis i vardagsrummet. Den är guld värd i dessa kalla tider och vi eldar nästan varje kväll. Eftersom vi kan få gratis och färdig kluven ved från pappa så har vi hamstrat varje gång någon av oss har åkt mellan Västergötland och Gästrikland.

Veden förvarar vi i källaren och vi måste alltid hämta några vedträd varje gång vi ska tända en brasa. I början tog vi vedträden i famnen men det var kanske inte så optimalt. Dels så går det inte att bära så många och dels blev våra kläder så smutsiga. Vi insåg då att vi borde köpa en vedbärare. Men det är inte så enkelt som det kanske låter... utbudet är nämligen inte så stort. Vi har dessutom vissa krav, den ska vara snygg, den ska vara stabil och den får inte vara för tung.

Tills vidare använder vi en gammal plasthink, den är både stabil och inte för tung, men snyggfaktorn är det väl lite si och så med, hihi.

3 kommentarer:

  1. Avundas er den där braskaminen... Våra planer på en öppen spis (med kassett) står och stampar just nu i väntan på att muraren ska hitta tid och hitta hit. Hmmm, blir väl framåt sommaren kanske, men då har vi ju brasa nästa vinter iallafall.

    Plasthink till veden fungerar ju alldeles utmärkt, - förr eller senare springer ni på något som ni verkligen gillar, och då är det ju bara att slå till.

    Hoppas du har en skön söndag!

    /Anna-Karin

    SvaraRadera
  2. Vad ni sliter! Men visst är det roligt när det blir bra? :)

    Tack för komplimangen om mina bilder, det värmde!!

    Kram på dig!!

    SvaraRadera
  3. Haha, ja det funkar ju alldeles utmärkt men en grön plasthink... Annars får du tillvärka något själv. Har för mig att den gode Ernst gjorde det i sitt julprogram.

    Ha det gott, vi får höras snart

    SvaraRadera