söndag 14 mars 2010

En helg med mycket glädje och lite sorg

Igår kunde vi äntligen göra den efterlängtade dagsturen till Stockholm, något som vi gått och tänkt på sedan vi kom hem ifrån USA. Men av olika anledningar har det inte passat förrän nu. Dels har det varit ganska dåligt väder som till exempel snöstormar och dels har vi haft fullt upp med husletande på helgerna.

Trots att vår resplan blev ganska spontan kunde vi slå tre flugor i en smäll, som ordspråket säger. Vi köpte en bil (jag återkommer om detta in ett annat inlägg), vi hälsade på brorsan i hans nya lägenhet och träffade våra goda vänner, L och P samt L och T som alla bor i Stockholmstrakten. Det var över ett år sedan vi såg dem och vi hade mycket att ta igen.

Samtidigt som vi "återupptar" gamla bekantskaper måste vi tyvärr säga adjö till några andra goda vänner här i Sverige. På torsdag flyttar nämligen J och K tillbaka till USA. I fredags hade de sin sista bjudning i sitt hem, som imorgon kommer packas ihop och skickas med båt till New Hampshire (detta känns alltför bekant).

Men sista kvällen med "gänget" firade vi med bravur. En vinprovning med fyra olika mousserande viner stod på programmet. Tur att vi var åtta stycken som hjälptes åt att dricka upp alla viner. Efteråt åt vi lite svensk-amerikanska tapas som bland annat bestod av buffalo chicken, stuffed mushrooms, deviled eggs, bruschetta och en svensk traditionell och hemgjord räktårta.

Jag antar att detta är hur kan livet vara. Ena dagen är man ledsen för att man säger adjö till goda vänner och andra dagen är man glad eftersom man träffar gamla vänner på nytt.

2 kommentarer:

  1. "Mötas och skiljas är livets gång" finns det väl en gammal psalm (?) som går, och ju äldre jag blir desto mer inser jag att livet faktiskt är så. Lite "bitter sweet", på något sätt. Jag vet inte om dina vänner är amerikaner, men jag måste säga att just amerikaner är suveräna på att alltid förbli "in touch". - Man kan ringa 10 år senare, och man är alltid lika välkommen som om man hade setts alldeles nyligen.

    Ha en bra start på veckan som kommer! (Jag är jättenyfiken på mer info om huset ni har köpt! Kanske det kommer lite bilder snart?)
    /Anna-Karin

    SvaraRadera
  2. We will miss you and David, but you are always welcome to New Hampshire anytime and we will be back in Sweden to say hello as well! Kram, Kara

    SvaraRadera