tisdag 8 juni 2010

TV-hörna i vardagsummet

Med tanke på alla inlägg med recept kanske ni alla tror att det enda jag gör på dagarna är att baka, men det är ju inte riktigt sant. Samtidigt som vi smaskat i oss alla godsaker har vi också fixat lite i huset.
Vi har till exempel fixat vår TV-hörna i vardagsrummet med både lite gammalt och nytt...

TV:n är köpt i USA. Vi var osäkra om den skulle funka i Sverige eftersom tekniken inte är den samma här i Europa som där borta i väst. När vi ändå hade så gott om plats i flyttlasset fick den följa med till Sverige. Den var ju relativ ny och det var värt en chansning. Vi tror att det är tack vare den digitala kabel-TV-sändningen här i Sverige som det gick utmärkt att få in bild och ljud på TV:n när vi testade. Vi är dock tvugna att köra elen genom en transformator.

Bänken som TV:n står på är från IKEA, vi köpte detta sideboard i USA eftersom vi behövde mer förvaringsutrymmen i huset som vi hyrde. Då stod den innanför dörren och användes mest som avlastningsmöbel. Nu har vi satt lägre ben på bänken och det frostade glaset i dörrarna gömmer fula, men nödvändiga, teknikprylar som dekodern, transformatorn och DVD-spelaren.



Soffan är sprillans ny. Vi har länge suktat efter en soffa med divan och nu när vi flyttade till huset passade vi på att köpa en. Vi fick hämta den för en vecka sedan och det tog en hel eftermiddag att montera och få den på plats. Den gammla soffan, som vi fick montera isär i tre delar för att få ner den i källaren, kommer även den få en plats i vårt nya hem. Den är dock förvisad till gillestugan.

Min favoritmöbel i TV-hörnan är vårt soffbord. Ramen består av svart stål (liknande gjutjärn) och bordsskivan är gjord av ett massivt stenstycke. I många år letade vi efter ett soffbord men fick hålla oss tillgodo med ett gammalt köksbord med avsågade ben. När vi äntligen hittade detta soffbord på Crate & Barrel, min favoritbutik i USA, slog vi till direkt. Det väger minst hundra kilo och det var skönt att flyttfirman fick ställa det på plats när vi flyttade in.

Tycker ni det saknas något..? Ja, vi har inte hittat någon matta att lägga på golvet än, dels för att vi inte visste hur stor vi behövde innan soffan kom på plats och dels för att vi har svårt att hitta någon som vi gillar. Vi behöver också sätta upp lite konst på väggarna, men det får vänta ett tag till. Efter allt slit med tapetseringen vågar vi inte göra några hål i väggarna om vi inte är helt säkra på vart tavlor och hyllor ska sitta.



Jag avslutar detta inlägg med en bonusbild. Detta är ett kort på David som ligger på vardagsrumsgolvet och skruvar ihop soffan.

4 kommentarer:

  1. Han är riktigt fotogenisk, den där David =D

    Jättekul att få se hur ert hem växer fram, - det ser toppenfräscht ut på bilderna! Tror ni är smarta som inte stressar fram inredningen, - halva nöjet är ju lyckokänslan när man hittar just den där perfekta grejen.

    Ha en riktigt skön helg!
    /Anna-Karin

    SvaraRadera
  2. Känner igen det där med att inte vilja sätta upp något på väggarna då man tapetserat om.... samma här ;)
    pS Du kanske kan "knycka" skott av grannens syrén och plantera ;) så gjorde jag, ja inte av grannen men väl av min faster. Kan ta några år innan den blommar men känslan av att ha odlat fram något helt på egen hand är faktiskt rätt skön.
    Ha det gott/ Ulrika

    SvaraRadera
  3. Ojoj.., härligt vardagsrum du har Carro, stor yta och din soffa ÄLSKADE jag.
    David är en klippa han.., skruvar och fixar fint till er:)
    Ha en skön helg
    Kram
    Marianne

    SvaraRadera
  4. Haha, gillar bonusbilden!

    Vad fint ni har fått det, och bordet har jag ju sett live.. Det är super snyggt.

    Perfekt att soffan är installerad lagom till fotbolls-vm.

    Kram

    SvaraRadera