onsdag 13 januari 2010

Bostadssökande

Som jag har berättat tidigare måste vi hitta ett ställe att bo i så snart som möjligt, så idag var vi på hus- och lägenhetsvisningar. Vi skulle titta på fyra objekt, men ett hade redan sålts och visningen blev inställd. Ingen av visningarna föll oss i smaken, men det var iallafall lärorikt.

Det är så mycket man måste tänka på när man ska köpa boende och mycket beslut vi måste ta. Vill vi ha stort, vill vi ha nytt och vill vi bo i Gävle eller i Sandviken.

Ni som själva har varit ute och letat bostad kanske känner igen sig, kanske kan ni ge oss några uppmuntrande ord och tips.

1 kommentar:

  1. Ja det är både kul och frustrerande att leta nytt boende. Särskilt om man har tidspress också. Ofta blir man ju begränsad av sina egna önskemål.

    Vi flyttade ju från Sandviken till Gävle för att vi ville ha närhet till stadskärnan. Lite mer "storstadskänsla" tyckte vi. Vi gillade västra delen, runt Nynäsplan. På Nynäs, i villaområdet där finns många gamla fina hus. Dock är de flesta i renoveringsbehov och kan vara ganska stora. Men det är fint område, stora hus och tomter - och nära till stan.

    Fridhem och Villastan är trevliga också. Men lite dyrare förstås. Ja det var mina små tips. Det lilla jag kan om bostadområden i Gävle. :) Sandviken har jag inte så stor kännedom om tyvärr.

    Lycka till!

    SvaraRadera