torsdag 31 december 2009

Ave Maria, en helt ny stad i ödemarken

Idag var David och jag och spelade golf här i Florida, men det är inte golf detta inlägg ska handla om, utan platsen där golfbanan var anlagd. Del Webb, som golfbanan heter, ligger i ett helt nytt bostadsområde, Ave Maria, uppbyggd mitt ute i ödemarken. Vi kunde inte ens hitta området i vår GPS. Tanken är att detta ska bli en helt ny stad, en katolsk universitetsstad till och med.

Tyvärr har inte projektet fått den framgång som grundarna hade hoppats, men det kanske går att förklara med den ekonomiska krisen. Enligt planerna ska här bland annat byggas, förutom golfbanan, 8000 bostäder, 17 tennisbanor och en vattenpark för bad. Nyligen öppnades områdets första matbutik.

I Sverige hör man talas om nya bostadsområden hela tiden, men de ligger alltid i anslutning till en större stad. Här i Ave Maria finns det inget från början, allt är uppbyggt och konstgjort, så som sjöar, promenadstråk och parkområden. Dessutom är inte buskar och träd fullt uppvuxna ännu vilket ger en ganska kal och öde känsla, eller som jag sa till våra amerikanska vänner "a little creepy"!

1 kommentar:

  1. Låter som en härlig tillvaro i soliga Florida.
    Att du har funderingar och en viss oro över flytten hem till "Svedala" kan jag förstå, men visst finns det mycket som är härligt även här!

    Gott nytt år, och på återseende i cyberrymden under 2010!

    SvaraRadera