onsdag 3 februari 2010

Bostadssökande del 2

Eftersom jag får frågor både här på bloggen och i privata mail om hur vårt hussökande går tänkte jag att det kanske få bli ytterligare ett inlägg om detta.

Hittills har vi varit och tittat på fem hus i Sandviken och lika många lägenheter i Gävle, inget av dessa objekt föll oss i smaken. Det känns som om vi är på visningar nästan varje kväll.

De flesta hus, i den prisklass vi tittar på, är för små eller så har de konstiga planlösningar. Jag tycker till exempel att dusch och badrum ska ligga på samma våningsplan som sovrummet. När det gäller lägenheter är det samma problem med storlek och rumsstorlekar. Bara en lägenhet har varit lagom stor, men den var i akut renoveringsbehov (den hade fortfarande gamla heltäckningsmattor kvar på golvet i en del rum) och slutnotan skulle då bli så hög att den inte kändes prisvärd. Dessutom blev det budgivning på den.

Bara ett hus har vi tittat på vid två tillfällen, men det var för att jag kände konstig lukt och David som var täppt i näsan kände inget vid första besöket. I söndags var vi tillbaka med friska näsor och då kände även han den skumma lukten.

Summa summarum... Vi är fortfarande bostadslösa men har inte gett upp hoppet! Vi har flera hus- och lägenhetsvisningar inplanerade framöver. Undra om huset på bilden är till salu?!!


Bilden är från Wikipedia

2 kommentarer:

  1. Oj, ni har verkligen varit flitiga med att gå på visningar. Hoppas att ni snart hittar något som passar er smak både vad gäller storlek, pris och planlösning.

    Ser att besöksräknaren är uppe nu;)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Spännande att få höra hur det går! Håller tummarna att "rätt" ställe dyker upp snart. Hur är huspriserna uppe i dina krokar? Lika "crazy" som i Skåne?

    SvaraRadera