torsdag 25 februari 2010

Dags att fira med Champagne

Idag firade David och jag med Champagne, vi är nämligen äntligen ägare till ett eget hus. Vi betalade in handpenningen idag!

Det är ett litet fint hus som ligger i ett bra bostadsområde nära centrum och Davids jobb. I huset finns tre sovrum, ett litet kök och ett rymligt vardagsrum. I källaren finns en liten gillestuga, ett litet hobbyrum och en stort och rymlig tvättstuga med en bastu. Dessutom finns det en liten matkällare, med plats för hemgjord sylt och vår lilla vinsamling.

I överlag är huset i ganska gott skick och köket är nästan nyrenoverat, men lite målarfärg och nya tapeter kommer vi iallafall sätta upp i de flesta rum. Vårt första projekt är att måla taken, jättefina trätak, men som kan fräschas upp med lite vit lasyr. Till sommaren ska vi nog också fixa till utefasaden. Det finns några sprickor och skavanker i putsen som bör täckas igen plus att vi inte gillar den nuvarande färgen.

Inflyttningen är den 31 mars, men vi håller tummarna på att få tillgång till huset tidigare. (Kanske jag kan åka och hjälpa de nyvarande ägarna att packa! Flyttlådor har jag gott om här i vardagsrummet.)

Jag kan knappt fatta själv att vi snart kan flytta till eget boende!!!

4 kommentarer:

  1. Stort grattis! Och vilket super bra tillfälle att få skåla i champange:).

    Hoppas att ni får tillgång till huset snart så du får börja fixa och dona!

    Kramis

    SvaraRadera
  2. Vilken fantastiskt rolig nyhet, Carro! STORT grattis till dig och maken. Och tänk så snabbt ni får flytta in, ändå! Ser verkligen fram emot bilder och lägesrapporter framöver.
    Kram, Anna-Karin

    SvaraRadera
  3. Hejsan! Läste din blog av en slump och upptäckte att ni som jag och min familj precis har flyttat från USA till Sverige. Lycka till!

    Hilda Andersson

    SvaraRadera
  4. Härligt

    Grattis till er båda,
    till vården väntar frukost m.m.- i det fria
    vinet smakar ännu bättre om det dricks ute en varm sommarkväll.
    På gräsmattan kan tränas puttar o chippar.

    SvaraRadera